89-годишен желае да е депутат

27/09/2024 08:21 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Стартира предизборната кампания за извънредния парламентарен вот. Продължава до 25 октомври, а в деня за размисъл - 26 октомври, е забранена политическата агитация. От Районната избирателна комисия в Благоевград уведомиха, че до 1 октомври трябва да се съставят всички секционни избирателни комисии. Още отсега се очаква сериозно напрежение между коалициите, в които са двете крила на ДПС.

121 са кандидатите за народни представители от Благоевградски избирателен район. Най-много са включени в листи жители на Якоруда. Мандатите за депутати са 11. Регистрираните партии са 17, има и 9 коалиции.

Четири партии са с подин кандидат в листа. С по-малко от пет кандидати за народни представители са още шест партии. Четири коалиции имат пълни листи от 22 кандидати - ГЕРБ-СДС, "ДПС-Ново начало", ПП-ДБ и "БСП-обединена левица". Водачите на тези листи очертават и лидерска битка в Благоевградски избирателен район между Росен Желязков от ГЕРБ, Делян Пеевски от ДПС-Ново начало, Андрей Цеков от ПП-ДБ и Кирил Добрев от "БСП-обединена левица" и не на последно място - бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, водач на "Свободни избиратели".

125 са са кандидат-депутатите от област Кюстендил, отчетоха от РИК. Кандидатите през месец юни са били 157. Регистрираните листи са 26. Участват 17 партии и 9 коалиции. Депутатските мандати в Кюстендил са само 4. На-възрастен участник във вота е на 89 години, а наймладият е на 21 години.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook