Агресивно куче ухапа ученик в благоевградско училище

17/02/2023 17:53 0 Коментирай

Санкционират благоевградчани, които хранят кучета по улиците в центъра и кварталите. Решението е прието от кмета Илко Стоянов по време на среща с пострадали от агресивни бездомници. С прилагане на мерките ще бъде редуциран броят на животните, събиращи се на глутници кучета, където им предлагат храна.

Часове след обещаните мерки от Общината, има пореден ухапан. Този път е ученик от училището в квартал "Струмско". Куче захапало момче за ръката по време на муждучасие, информираха от учебното заведение. Получило е лекарска помощ в Спешен център. До по-жесток инцидент не се стигнало благодарение на охранител в двора. Жителите в "Струмско" от дълго време призовават за спешни мерки спрямо глутниците в квартала. През месец декември миналата година бяха нападнати и други деца в училището.

От Общината обявиха, че предстои среща втора част със защитници на безпризорните, които според благоевградчани е само губене на време. Кметът Илко Стоянов заяви, че възнамерява да изпрати официално писмо до отговорните държавни институции, чрез което ще настоява за промяна в законодателството в посока овладяване на популацията и спиране на така наречения кучешки туризъм.

Има идея градоначалникът и хората в Благоевград да поканят 11-те народни представители, които ще влязат в 49 парламент след 2 април, за да бъде търсено решение на проблема чрез внасяне на законодателни промени.

"Община Благоевград има разрешително за строеж на нов приют, с голям капацитет, имаме готовност да стартираме изграждането, но за съжаление към този момент няма положителен отговор за финансиране от държавата, въпреки десетките писма, които съм писал. Смятам, че депутатите, избрани от благоевградчани в следващия парламент, могат да бъдат полезни в тази посока и заедно с общи усилия да построим новия приют. Така ще помогнем и на хората, и на бездомните кучета“, коментира Илко Стоянов.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook