Акция на полицаи и жандармеристи в Кюстендил и региона

28/05/2020 14:31 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Близо 100 полицейски служители участват в акция по опазване на черешовите масиви и предстоящите изпити на учениците в Кюстендилско.

Откриват се два контроно-пропускателни пункта на ключови места в региона. В охранителните дейности ще се включат служители на ОДМВР, "Гранична полиция" и дирекция "Жандармерия", а активните мероприятия ще започнат след 1 юни.

"Ще се извършват обиколки на масивите от автопатрули, а от община Кюстендил ще бъде създадена организация за изграждане на пунктовете за изкупуване на череши", информираха от полицейската дерикция в Кюстендил.

Ще се изискват документи за покупка или собственост на черешовите плодове. Специализираната полицейска операция ще се провежда предимно на територията на общините Кюстендил, Бобов дол, Трекляно и Невестино.

Създадена е организация за охрана и по време на изпитите в учебните заведения на територията на област Кюстендил, допълни началникът на "Охранителна полиция". Организацията е във връзка с провеждането на зрелостните изпити, както и на националното външно оценяване.

Охрана ще има в дворовете на училищата, ще се следи и за спазване на противоепидемичните мерки, които са до 15 юни, информираха от полицията.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook