Активисти на ГЕРБ и БСП напъват за шеф на ДФЗ - Благоевград

10/05/2022 15:26 6 Коментирай

Трима са допуснатите кандидати за директор на ДФ "Земеделие" в Благоевград. Двама от тях са активисти на ГЕРБ, третият е социалист, племенник на бивш емблематичен кмет.

Участваща във всички възможни конкурси Елена Ташкова, която бе детронирана неондавна от ДФЗ-Благоевград, сега напъва за шеф, като целта е солидната заплата до 4200 лева. Ташкова е в актива на женската организация в ГЕРБ-Благоевград. След като я снеха от шефски пост в Земеделието, тя кандидатства и за директор на Бюрото по труда в Дупница. На 15 май ще се яви на препитването. Междвременно упоритата Елена съди ДФЗ за уволнението си. Преди дния тя заяви за Еновина, че за нея това е въпрос на чест.

Николай Биларев от Гоце Делчев също се стреми към солидното възнаграждение в ДФЗ. Той гравитира към ГЕРБ, роднина е на бивш ръководител на "Булгартабак холдинг".

Санданчанинът Младен Тимчев също се състезава да оглави Фонда в Благоевград. Той е пленменник на бившия сандански градоначалник Андон Тотев. Беше известно време заместник-кмет в Сандански. Премина в БСП преди местните избори през 2019 година и веднага оглави партийната организация в града.

Минималните изисквания, предвидени в нормативните актове за заемане на длъжността, са висше образование, 7 години професионален опит. До пет дни ще се обяви датата на конкурса. Ще решават тест и ще има събеседване с кандидатите.

До последно се говореше усилено, че стремеж за апетитната заплата е имал и пенсионерерът Любен Милев, известен в Благоевград като провален заместник на екскмета Румен Томов, неуспял кандидат-депутат и недолюбван председател на БСП. В момента Милев получава солидна пенсия от МВР и работи като началник в ЮЗДП. Вероятно не отговаря на критериите за участие в този конкурс. 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. По -
    Баларев не си е намерил също една работа сам. Гравитира. Е. Т. го уреди.
  2. Градъ -
    ХА, ХА. БИЛАРЕВ БИЛ КАДЪР НА ГЕРБ. ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ. САМО БСП .
  3. Герб -
    Ташакова пак ли ти ей твойта наглост край няма
  4. Гоцето -
    Нашето момче Биларчето ще е
  5. Симитли -
    Любенчо като се напиеш още ли биеш жена си бе нещастник такъв
  6. Узо -
    Тоя малоумен милиционер и тук ли си вре носа

Социално

новини благоевград facebook