АПИ декларира ускорен строеж на мост в Благоверад

20/01/2023 14:46 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Представители на АПИ обещаха ускорена процедура за новия мост в Благоевград, който е важна връзка с 6 села. Затворен е повече от година и пречи за свободното придвижване на жителите в населените места.

Над 7 200 000 лева е договорената стойност за съоръжението. 

На работна среща в Благоевград днес председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Венцислав Ангелов обсъди с губернатора Стоян Христов и деректора на Областно пътно управление Иван Кунев, деклларира, че мостът ще се изгради във възможгно най-кратък срок, но не каза колко.

Инициативата за ускоряване работата по изграждане на съоръжението бе подета първо от заместник-регионалният министър Николай Шушков още на 4 януари, когато той проведе спешна работна среща в МРРБ и на която бяха обсъдени проблемите, забавящи строителните дейности.

На срещата днес в Благоевград бяха разгледани и разяснени техническите особености при изграждането на новото съоръжение. Уточнено е, че преди изграждането на основното съоръжение ще бъде изградено допълнително техническо съоръжение за преместване на инженерните комуникации без това да води до удължаване на общия срок за изпълнение на договора за строителство, който е 300 дни, от издаването на разрешението за строеж.

За да може работата да започне колкото се може по-скоро за изграждането на основното и на допълнителното съоръжението ще бъде поискано частично разрешение за строеж по чл.148, ал.6 от Закона за устройство на територията. Издаването на частично разрешение за строеж е възможно да бъде реализирано до 40 дни.

След проведената през 2022 г. открита процедура по ЗОП проектантските дейности и строително-монтажните работи са възложени на ДЗЗД „Мост Покровник“, в което участват „Грома Холд“ ЕООД и „Пътпроект“ ЕООД. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook