Опростиха глоба за благоевградското депо

20/01/2023 15:01 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Върхомен административен съд отмени глоба, наложена на Община-Благоевград за пропуски по реализиран проект за депото край село Бучино.

Финансовата корекция за близо 400 000 лева няма да се плаща от общинската хазна. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Това е втора инстанция на делото, по което съдът се произнася в полза на Община Благоевград. Първата бе гледана в Административен съд.

Проектът, по който са наложени, а впоследствие спестени санкциите, е с наименование „Изграждане на допълнителна инфраструктура - инсталация за предварително третиране на битови отпадъци и компостираща инсталация за разделно събрани биоразградими и/или зелени отпадъци/ за развитие на регионалната система за управление на отпадъците на регион, включващ общини Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево“.

ВАС е извел извод за отсъствие на посочените от УО на ОПОС нарушения при провеждането на проверената обществена поръчка, отнасящи се до критериите за подбор, приложени към участниците в процедурата, съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград.

През декември миналата година държавата опрости други над 1 000 000 лева санкции по проекта, стартирал през 2008 година.

Спестените за по-малко от месец над 1 400 000 лева ще се отразят положително на общинския бюджет и ще бъдат пренасочени за подобряване на градската среда, информираха от кабинета на кмета Илко Стоянов.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook