Арестуваха протестиращи за оставка на правителството

14/05/2020 16:33 0 Коментирай

Осем души са задържани на протестния митинг срещу правителството. Сред тях е една жена, съобщиха от МВР.

Трима от тях са на 21, 40 и 45 години, жената е 36-годишна. Според официалната информация, арестуването им е заради неизпълнение на полицейско разпореждане.

У 46-годишен мъж е намерен забранен предмет - нож. Друг от задържаните, 42-годишен, е с множество криминалистически регистрации и е обявен за общодържавно издирване. Двама мъже, на 32 и 33 години с множество криминалистически регистрации са задържани, след като хвърляли предмети, в това исло и бутилки, по сградата на Министерството на финансите. У 32- годишния е намерена и иззета тревиста маса.

По време на протестните действия в централната градска част са предотвратени от полицията опити за нарушаване на обществения ред, блокиране на движението по главни пътни артерии и разкъсване на изградените полицейски кордони. Налице е грубо нарушаване на противоепидемичните мерки по заповедта на министъра на здравеопазването. По-рано някои от участниците направиха и опит да проникнат в сградата на Народното събрание.

Организатор на протеста е партия „Възраждане“. Недоволните искат оставката на правителството и депутатите заради неадекватната политика по време на пандемията от коронавирус. Смятат това удължаване (на мерките срещу разпространението на коронавируса), което се случи снощи, за нелегитимно. Издигнаха лозунги, че българите не сме роби и трябва да се счупят оковите.

"Заради 500 лумпена с начело с един мошеник разследван от прокуратурата, няма как да подам оставка, да си протестират, не пречат на никого, дори се надявам да са наясно, че това което правят в момента е опасно за тяхното здраве и най – вече е в разрез с всички мерки", коментира по-рано днес премиерът Бойко Борисов.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook