Обгазиха протестиращи перничани

27/01/2020 15:18 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Перничани, протестирали заради водната криза пред МРРБ, са пръскани от полицията с лютив спрей.

За това съобщиха инциаторите на протеста в столицата "Спаси Перник".

Недоволните около 300 души пробвали да нахлуят в сградата на регионалното министерскво, за да искат оставката на министър петя Аврамова.

По първоначална информация около 40 души са обгазени, те ще бъдат транспортирани до ИСУЛ, където има очна клиника. На място са изпратени 6 линейки на Спешна помощ.

От МВР съобщиха официално, че участници в протеста а опитали да пробият полицейския кордон и да влязат в сградата. При действията им е счупена входната врата на министерството. Двама служители на реда са пострадали – от хвърлен предмет и удар с дръжката на знаме. Оказана им е медицинска помощ.

Въпреки предупрежденията, протестиращите не са изпълнили полицейските разпореждания. Това е наложило използването на помощно средство лютив спрей.

По-рано днес бившият директор на ВиК-Перник Иван витанов е бил задържан. Той е в Специализираната прокуратура по обвинение за умишлена безстопанственост и сключване на неизгодна сделка за разходомера на водата.

Витанов е задържан за 72 часа, а утре се очаква Спецсъдът да определи мярката му за неотклонение. Задено с него е арестувана бившата заместник-кметица Севделина Ковачева.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook