Арестуваха убиец

20/11/2023 13:55 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Задържан е издирван за изтърпяване на доживотен затвор за убийство. Престъплението е извършено преди години. През това време се е укривал у нас от властите в Гърция. В Окръжна прокуратура - Кюстендил е постъпила Европейска заповед за арест и екстрадиция.

Извършителят на престъплениеот е албанска гражданин. Пристигнал е на ГКПП-Гюешево. При обработка на документите станало ясно, че 49-годишният е със сменена самоличност. Подменил е два пъти фамилното си име - от F. на K. и на T.G.

Изготвена е експертна справка на паспорт, разрешение за пребиваване и на дактилоскопни следи. Установено е, че лицето е идентично с обекта в ШИС, въведен от властите в Гърция. Фигуриращо под имената K.S., то е обявено за международно издирване с цел арест и екстрадиция по силата на Европейската заповед за арест (ЕЗА), издадена от съда в гр. Атина. С постановление на Окръжна прокуратура – Кюстендил са го задържали за 72 часа.

Извършените от К. S. са три престъпления - умишлено убийство, незаконно държане и употреба на огнестрелно оръжие. Тези деяния са наказуеми с лишаване от свобода и по българския Наказателен кодекс. Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook