Капитанът на похитения кораб в Червено море е от Петричко

20/11/2023 14:08 0 Коментирай
Снимка бгнес Снимка: бгнес

Капитан на отвлечения в Червено море кораб е 38-годишният Любомир Чанев. Той живее със семейството си във Варна. 

Чанев е от петричкото село Кавракирово. Родителите на капитана са земеделски производители. Те и сестра му от години живеят в благоевградския квартал "Струмско". Към момента те отказват да говорят за случая.

39-годишният Данаил Веселинов от Горна Оряховица е вторият българин, отвлечен вчера с кораба "Галакси лидер" в Червено море. Информацията потвърди за БНР съпругата на старши помощник-капитана Събина Веселинова. За последно тя е говорила с мъжа си в събота, нямало е проблеми.

Към момента никой не ни е търсил за искане от откуп или да ни предаде съобщение. Според нея отвличането на кораба в неделя е станало внезапно, но не изключи и да са намесени политически причини, свързани с войната в Близкия изток.

Корабът плава под флага на Бахамските острови, но е собственост на британска компания и с японски оператор. Според източници, цитирани от Асошиейтед прес, обаче собствениците на "Галакси лидер" са свързани с основаната от израелския бизнесмен Ейбрахам Унгар британска компания "Рей кар кериърс".

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook