Багер прекъсна водопровода в имот на общинска съветничка

29/07/2024 13:58 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Разпоредиха прекъсване на водопрода, захранващ къщата на общинска съветничка. Предстои спиране и на електрозахранването в имота й.

Атаката на институциите е спрямо народната избраница от Симитли Вера Качулска. Нейни съпартийци обявиха, че се подготвя протест в защита на Качулска и на други жители в общината, закъсали по схемата "къща на каишка". В социалните мрежи мощният предприемач от симитли Пав4ел Стоименов, който е част от ОбС, заяви, че сборният пункт е на 30 юли пред сградата на Общината.

"Вера Качулска усети ударите на закона още когато бе кандидат за съветник, а преди това никой не каза, че има проблем с новостроящия ѝ се дом. Умишлено или заради липса на компетенции, в Симитли всяка една къща е допусната „да направи грешка“ с узаконяването ѝ, а след това собствениците са длъжници на кмета, защото той уж си затворил очите за нарушението", публикува Стоименов.

Неотдавна градоначалникът на симитли Апостол Апостолов обяви, че 40 процента от жителите на общината не са декларирали имуществото си - къщи, гаражи, прилежащи постройки и не плащат данъци за тях. „На сайта ще публикуваме съобщение за започващи проверки от мобилни екипи, които вече сме сформирали и ще дадем срок. Този път ще бъдем безкомпромисни“, закани се Апостолов и разкри, че сред неизрядните е съветничката Вера Качулска.

От Общината напомниха, че декларацията се подава в двумесечен срок от завършване на сградата в груб строеж от възложителя на строежа, който съгласно ЗУТ. Декларираните сгради, построени до 63 процента, а именно тези, за които е издаден Акт образец 14, няма да подлежат на облагане с данък, но пропускането на тяхното деклариране в срок ще бъде санкционирано.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook