Премиерът Главчев и санданският кмет в подножието на горящата Славянка

29/07/2024 15:02 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Два самолета от Франция ще се включат в погасяването на пожара на българо-гръцката границаръцкият пожар. В планината Славянка гори повече от седмица. Засегнати са 70 декара от българската част на планината. От тях 60 декара са в резервата "Али ботуш".

По цялата периферия на фронта му, по който е влязъл в нашата страна има разположена жива сила. През следващите два дни в гасенето на пожара на българо-гръцката граница ще се включат два самолета, изпратени от Франция по линия на Механизма за гражданска защита на ЕС, съобщи премиерът Димитър Главчев, който днес бе в село Петрово.

Той благодари на всички на терен за професионализма и неуморната работа. Заедно с него бяха вътрешният министър Калин Стоянов и кметът на Сандански Атанас Стоянов.

"Огънят е навлязъл на около 50 метра през границата и е в труднодостъпен терен. Имаме разположени екипи на изградените просеки. Към момента и българските, и гръцките пожарникари удържат фронта на пожара от двете страни на границата. В гасителните действия по въздух ще се включат и хеликоптери на Министерството на отбраната", каза Стоянов. В днешния ден предстои да бъде извършено облитане с вертолет на ГД „Гранична полиция“ за запознаване с актуалната ситуация с оглед предприемане на адекватни действия и по земя, в които отново заедно с пожарникарите участват горски служители и доброволци.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook