Байкушев отчете борбата със снега

26/11/2023 14:09 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Прекъснато електрозахранване имаше на много места в Благоевград - ЦГЧ и кварталите. Токът е възстановен веднага след подаден сигнал от граждани, обяви кметът Методи Байкушев. В село Еленово жители са подали сигнал за затрупани със сняг пътища, половин час след това екип е бил на място и пътят е почистен.
В село Дъбрава местните са сигнализирали, че главният път не се вижда, екипите вече са там и пътят е почистен, публикува той във фейсбук.

Паднали дървета е имало в Плаж махала, кварталите "Струмско", "Еленово" и Плаж махала. Има щети по няколко автомобила. Пътят до Делвино е пробит, следва пускане на тока. Вече има ток в Логодаж, освен в две махали. Работи се. Множество дървета са препречили пътя за Картала, която затруднява почистването. Моля, не тръгвайте за Картала, призова Байкушев.

В момента са активизирани и ВиК, както и ЮЗДП да помагат. Отивам на ул. Хайдукови, комплекс "Перун". Стотици свестни и работливи хора жертваха съня си тази нощ, за да е спокойно за останалите и за да реагират на десетките сигнали за аварии и инциденти. Поклон пред пожарникарите, полицаите, енергетиците, доброволците, кметовете на селата, служителите на общината, общинските дружества и снегопочистващите фирми, и въобще пред всички, които са на крак вече много часове, написа градоначалникът.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook