Банскалии не искат в хотелите им да лекуват Ковид-19

07/11/2020 12:10 0 Коментирай

Хотелиерите в Банско излязоха с предложение пред ресорното министерство след призива на държавата за отдаване на бази за лечение на заразени.

Вместо обособяване на карантинни хотели от съюза на туристическия бизнес в зимния курорт предлагат те да се използват за възстановяване на хора, преболедували Covid-19. Хотелиерите в планинския курорт са изразили своите тревоги около призива да се осигурят места за карантиниране и изолация както на контактни с болни от Covid, така и на медицински персонал.

"От бранша в Банско твърдят, че имат далеч по-рационална идея, която България може да предложи на всички европейски граждани, заяви Малин Бистрин, председател на Съюза на туристическия бизнес пред БНР. “Предлагаме през Министерството на туризма, като наш принципал, да се обърнем към здравните министерства, не само на България, а и на цяла Европа – рехабилитационните процеси за възстановяване на болните, преболедували Covid-19, да бъдат тук при нас. Защото имаме базата, имаме кинезитерапевти, защото имаме спа центрове, и защото планината, която е до нас, ни дава чист въздух и енергия за възстановяване от тази тежка болест", изтъкна Бистрин.

От бранша признават, че с тази идея ще спасят и бизнеса си, тъй като към момента повечето хотели в зимния ни курорт остават затворени заради несигурността. Предложението ще бъде внесено в министерството на туризма още днес.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook