ВиК следи хотели за незаконно разходване на вода

07/02/2020 16:35 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

ВИК-Благоевград констатира, че някои хотели в Банско ползват неправомерно големи количества вода.

За да се предотвратят нови злоупотреби, чрез използвания от ВиК софтуер, се прави мониторинг на всеки 15 минути.

Това стана ясно по време на работна среща на кмета Иван Кадев с водната шефка в Благоевград Росица Димитрова. Тя беше по инициатива на общинското ръководство на Банско във връзка с проблемите във ВИК сектора на територията на общината. Иван Кадев, заместникът му Костадин Атанасов и секретарят Иван Докторов, дискутираха въпросите, които предстои да се решават в дългосрочен план.

В разгара на туристическия сезон от особена важност е качеството на питейната вода и достатъчен дебит в Банско, затова и този въпрос беше един от поставените от кмета Кадев.

Росица Димитрова увери, че такива проблеми не съществуват засега. От ежеседмичните проби, които извършва РЗИ е видно, че няма отклонения в микробиологичния и физикохимичния състав на водата от чешмите в Банско.

В отговор на многобройните въпроси на гражданите на Банско за цената на водата в подножието на Пирин, тя обясни начина на ценообразуване – единна цена, препоръчана от КЕВР, съставена от седем компонента, най-важните от които са доставка, довеждане и пречистване. Няма да се допусне концесия на ВиК сектора, подчерта Димитрова.

Иван Кадев постави още въпроси за нуждата от допълнителни водохващания и довеждащи водопроводи за Банско, допълнителен резервоар в местността "Кошерината", проектиране на воден цикъл за юго-източната част на града.

Маркирани бяха и проблеми с ВиК в Добринище и село Обидим.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook