Банскалии с предпазни облекла, отварят банките

21/03/2020 12:22 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

1500 безплатни маски за многократна употреба са заредени в магазинната мрежа в Банско.

Тъй като са в ограничени количества, са предназначни предимно за най-вече за възрастни хора, които не могат да се снабдят сами с предпазни средства, съобщиха от Кризисния щаб в града, който е под пълна карантина.

Всички хора, които работят на терен по изпълнение задачите, поставени от Общинския кризисен щаб и МВР, са снабдени със специални защитни облекла.

Продължава почистването и дезинфекцирането на гр. Банско по план и при спазване на изискванията.

От 23 март ще бъдат отворени всички банкови клонове на територията на Банско. Призовавават се банскалии да използват възможностите на он-лайн банкирането.

Общинският кризисен щаб информира, че обстановката в града е спокойна. През изминалото денонощие няма сериозни нарушения на обществения ред.

Очакваме ашите сигнали за забелязани нарушения на заповедта за карантина, апелират от Щаба, оглавяван от кмета Иван Кадев.

В социалната мража публикуваха пост за трогателно разделяне на банскалии с английските туристи.

"Съграждани-англичани, тия дни осъмваме в Банско без вашето присъствие, без уличните разговори между нас – на калпав български и лош английски.
Дойде опасно време, което ни раздели. В последно време Банско са напуснали 342 английски туристи. И ние искахме престоят на туристите тук да продължи, защото Банско е световно известен курорт и спортен център. И ние губим от вашето отсъствие – губим приятелства, губим контакти, губим приходи. Въведената над града ни карантина учуди и самите нас. И ние бяхме неподготвени за една заплаха, каквато не познавахме от края на Втората световна война. Нашата община направи каквото беше по силите й да направи това кризисно време по-търпимо. Нашият приятел Джеймс Хюс беше в основата на организацията за отпътуването на британските туристи. Пред последната седмица осигурихме подслон и храна за над 100 англичани. Разбира се, помогнахме и на много руски, украински и други чуждестранни гости. Ние, банскалии, сме твърди и трудно завързваме приятелства. Но когато го направим, то е докато над Пирина изгрява слънцето. Сбогуването на Банско с „неговите“ англичани е временно. Скоро ще изпием по една нашенска ракия за здраве заедно. Come back soon! We miss you, ле?!

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook