БФС започна ремонт на стадион в благоевградско село

13/09/2023 10:45 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Областният председател на Български футболен съюз Александър Кабзималски и кметът Илко Стоянов направиха символична първа копка за обновяване на стадион. Започна основен ремонт на един от двата терена в село Рилци.

Церемонията се състоя в присъствието на деца от ДЮШ "Пирин", ДЮФК "Орлетата", ДЮФК "Хлапетата" и ФК "Спортика". Водосвет отслужи отец Андон Шавулев. Игрището е с площ 6016 квадратни метра.

Сред планираните дейности са разчистване и подравняване на площадката, полагане на геотекстил и инертен материал, уплътняване, изграждане на градински бордюри, полагане на изкуствена настилка и маркировка за футболен терен. Ще бъдат монтирани преносими футболни врати, гъвкави корнер флагове и фундаменти.

Теренът ще се изгради със средства от програмата Forword 3.0 на FIFA, която е дългосрочна целева програма за безвъзмездно предоставяне на средства на националните футболни федерации за изграждане на съвременна тренировъчна база. Припомняме, че преди два месеца, с волята на съветниците в Благоевград стадионът в село Рилци преминава в активите на Българския футболен съюз, управляван от Борислав Михайлов. Срещу обещанието, че ще инвестират в него 670 000 лева в следващите 20 години. Стадионът в Рилци бе основно ремонтиран по време на пандемията. Тогава от бюджета на Благоевград бяха хвърлени парични следства за съживяване на игрището. Тревата бе презасята, а терените наторени. Подновиха се пейките и оградите. Поставени бяха камери за видеонаблюдение. Част от местните парламентаристи тогава изказаха противоречиви мнения, но мнозинството все пак прие прие предложението на кмета Илко Стоянов по време на петъчното заседание.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook