Бивш благоевградски следовател влезе във ВСС

12/06/2022 17:03 0 Коментирай
Снимка бгнес Снимка: бгнес

С 256 гласа е утвърден за член на Висшия съдебен съвет бивш шеф на Следствената служба в Благоевград.

Петко Петков, който в момента е председателят на Камарата на следователите и работи в НСлС, влиза от квотата на прокуратурата. На заседанието са присъствали общо 347 следователи.

Камарата на следователите е едната от организациите, които пламенно и често подкрепят Иван Гешев още от процедурата по кандидатирането му за главен прокурор. Петко Петков е избран от раз.

"Огромният брой гласували е и огромна тежест и огромна отговорност. Давам си сметка каква огромна отговорност и очаквания имате към мен. Ще се опитам да отговоря на очакванията, да прокарам идеите, защото има и много хубави идеи в концепциите на Наталия Василева и на Бойко Атанасов. Идеи, които да бъдат за следователската професия, за престижа на следователската професия, за това да издигаме нашия имидж там, където му е мястото като равен сред останалите магистратски професии", заяви Петков, цитиран от БНР. Петков стартира работа в правосъдната система през 1995 година като асистент следовател в Елин Пелин. През 2002 година ръководеше Окръжното следствие в Благоевград, а от 2005 премина на работа в столицата.

Новият ВСС би трябвало да встъпи на 3 октомври, когато изтича мандатът на стария състав. Но неизвестните са много относно това – дали и как Народното събрание ще избере своите 11 представители.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook