Бивш губернатор на Благоевград сред водачите на "Мутри вън"

02/03/2021 16:12 0 Коментирай

Бившият губернатор, общински съветник и ексзаместник-кмет в Благоевград Валери Смиленов е втори в листата на "Изправи се! Мутри вън!". В коалицията на Мая Манолова и партньорите във формацията е и стоматологът Вангел Арабаджиев, който бе номиниран за кандидатдепутатската листа на БСП, но не бе включен в нея.

Д-р Арабаджиев е на трето място. Четвърта е бившата управителка на болницата в Гоце Делчев Мария Радойкова, който е предишен активист на НДСВ. След нея е Илиян Ушев от Петрич.

Водач на коалицията за вота на 4 април е Димитър Делчев - лидер на „Движение България на гражданите“.

Делчев и кандидатите за депутати регистрираха листата в РИК-Благоевград. Дадоха заявка за отлично представяне на изборите и приобщаване на стотици съмишлиници в Благоевград и региона. Приоритетите са подкрепата на малките и средни предприятия, лишени от държавна помощ в условията на Ковид-19, повишаване на благосъстоянието и доходите, чиста природна среда и не на последно място - основна реформа в съдебната система.

Премахване на всички гишета в администрацията е сред заложените законодателни промени на „Изправи се.БГ“. Електронизацията на администрацията би намалила възможностите за корупция, заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова по време на онлайн среща с Българската стартъп асоциация BESCO.

Относно данъчното законодателство „Изправи се.БГ“ настоява да отпадне 10 % данък върху доходите до 650 лeва. Манолова подчерта, че в следващия парламент „Изправи се.БГ“ ще предприеме незабавни действия за закриване на държавни дружества, в които се изливат средства, като държавния ВиК-холдинг, „Автомагистрали“, ДКК, „Монтажи“, Държавното предприятие за управление на язовирите. Над 6 млрд. лв. публични пари са излети в тези предприятия, пресметна Манолова.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook