Благодариха на общински пожарникари и доброволци

13/08/2024 17:01 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър
Отчетоха висока ефективност на новото Аварийно звено към Община - Петрич. Погасени са десетки пожари в региона. Благодарност към всички институции и доброволци отправиха от кабинета на кмета Димитър Бръчков. На разположение е и специализирания автомобил за първа реакция при бедствени ситуации, закупен по проект със съседната македонска община Струмица.
 
"Този автомобил е високопроходим и оборудван с всичко необходимо за ефективна работа при гасенето на пожари. Също така, Община Петрич разполага и с модерна цистерна, оборудвана с водно оръдие, която също се включи по спешност при гасенето на пожарите. Това се потвърди от десетките до този момент случаи на безобразни палежи. В критичните часове на големите пожари в планините Огражден и Малешевска на терен се включи Аварийното звено, назначено със заповед на кмета Димитър Бръчков, в помощ на огнеборци, горски и военни на място", коментираха от Общината.

"Всички общински служители, част от състава на звеното и преминали обучение, положиха максимални усилия, следвайки инструкциите на пожарникарите, за да подкрепят работата на терен. Включиха се и немалко доброволци. Участваха в погасяването на пожарите, избухнали в землищата на селата Старчево, Рупите,  Долно Спанчево, Капатово, Марикостиново. В Ръждак и Беласица имаще няколко пъти палежи. При локализирането и потушаването на пожара край село Ръждак не се допусна да стигнат до сметището, което щеше да усложни драстично обстановката. Усложняващата се ситуация с всяка следваща година налага да се върви в посока надграждане по отношение на оборудването за работа на терен при бедствия и аварии и търсенето на подходящите варианти, за да може града и селата да разчитат на допълнителни сили при усложнена обстановка", сочат в отчета на специализираното звено.
 
 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook