Благоевград протестира трета вечер

14/07/2020 18:52 0 Коментирай

На площад "Георги Измирлиев" се събраха недоволни от управлението трета поредна вечер. Протестърите са пред сградите на Общината и пред Областната управа в града. Оратори призоваха за оставка не правителството. Протестират и срещу действията на прокуратурата, в лицето на главния обвинител Иван Гешев.

"Мафия, затвор, Гешев е позор", скандират благоевградчани. Призовават милеещите за децата и родителите си да излязат от интернет и да се присъединят към множеството.

Митингът се охранява от благоевградски полицаи. Благоевградчани от различни възрастови групи поеха и на шествие по централната улица към площад "Македония". Сред протестърите са лидери на партии в Благоевград.

По-рано днес един от тях - съветникът и председател на ДСБ, Калоян Ханджийски, предпуреди, че сред множеството на площада има провокатори.

"Продължаваме, без значение какви и колко точно провокатори ще ни изпратят. Те ще се вклиняват, те ще са брутални и нецивилизовани, те ще се опитват да изглежда сякаш сме заедно. Ние трябва да запазим достойнство. Щом го правят значи ги е страх. Аз няма да се откажа и ще бъда тук всеки ден, до оставката", заяви Ханджийски и помоли Бог да е с нас.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook