Благоевградчанин развива парапланеризъм в Симитли

07/07/2022 17:30 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

В Симитли развиват парапланеризъм, след като утвърдиха екстремните спортове - рафтинг, алпинизъм, екстремно каране на кросови мотори.

Ангажиран е благоевградчанинът Иван Калибацев. Пред всички туристи се открива възможността да полетят над Симитли и населените места в общината.

"Стартът над село Ракитна, община Симитли е един от най - лесно достъпните, живописни и даващи възможност за най - пълноценни полети в невероятната Югозападна България. Благодарение на всеобщите дейност между пилоти и местната общественост, постепенно започнахме да поставяме началото на едно стабилно развитие на този така бързо развиващ се и атрактивен спорт – парапланеризъм”, обясни Калибацев.

Локацията на старта е в местността „Кръстът“, която е разположена на една от най-големите денивилации в страната - 2300 метра, като от излитането до зоната за кацане са около 500 метра.

На 6 август е планирано неофициално състезание по-целно кацане и летене с костюми преди обявеното ретро-диско парти на рафтинг базата на Чачи, каза специалистът пред общинския сайт. "За по-късната есен мислим да направим и едно официално такова, като допълнително да доведем тежката артилерия на балоните с горещ въздух, за да могат дори и най - малките да се повозят за малко + демонстрации и въздушно шоу на пара и делтамотори, като от тях ще бъдат изпълнени и скокове с уингсют от нашите най - известни екстремни атлети", обеща Иван Калибацев.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook