Кирил Петков подгони дрогираните на пътя

07/07/2022 16:35 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Премиерът в оставка Кирил Петков се зае да вкара в ред дрогираните и пияни шофьори. Започват масирани денонощни полицейски акции в цялата страна.

"Днес решихме да обявим война на всички рецидивисти зад волана, особено на тези, които шофират след употреба на наркотици. На всички, които имат агресивно поведение на пътя. Започва мащабна национална акция срещу шофирането под въздействието на наркотични вещества. Трагедията се дължи именно на това. Много от тези рецидивисти, които нарочно не спазват правилата, са част от тъмната страна на обществото и имат чувство за безнаказаност. Никой не трябва да е над закона", обяви на пресконференция Петков.

Също заяви с категоричност и вътрешният министър Бойко Рашков след катастрофата в столицата с дрогирания Георги Семерджиев. Относно информацията, че полицайка е помогнала да се измъкне, Рашков се позова на разпоредено разследване за два човешки живота. По-рано днес стана ясно, че служителка на столичното е подпомогнала Семерджиев. Това е Симона Радева. Семерджиев се е обадил на полицайката. Тя му е помогнала да се снабди със стълба, тъй като не е имал ключ за апартамента, в който беше задържан. По непотвърдена информация двамата са били във връзка. По случая се води разследване от дирекция "Вътрешна сигурност". Симона написа гневен пост във Фейсбук. Заплаши, че ще отмъсти на всички, които коментират по неин адрес.

"Ако има достатъчно данни и за съпричастна дейност на служители на МВР, включително всички случаи, за които имаме съмнение, че са били неглижирани в една или друга степен. И дали в резултат, ако така се установи, някой не е съпричинил косвено този резултат. Имам предвид някои факти, които безспорно ще бъдат предмет на доказване в НСлС, но които вече са ни известни в МВР. Те са свързани с миналото на Семерджиев", каза още Рашков.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook