Благоевградски свещеник стана доктор

07/10/2021 16:25 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Обичан от благоевградчани свещеник защити докторска дисертация. Дългогодишният ръководител на Правослания информационен център в Благоевград отец Стоян Бербатов представи успешно във Великотърновския университет своя труд "Проблемът за човешките права и рецепцията му в православното богословие". 

Дисертацията е в обем 295 страници, а използваните източници са повече от 200 заглавия на български, английски, немски, френски, сръбски и руски език. Актуалността на докторския труд се разкрива в православното богословско отношение към темата за човешките права и е неизследвано поле в богословието.

Протоиерей Стоян Бербатов завършва богословие с бакалавърска образователно квалификационна степен в Богословския факултет „Св. Кл. Охридски“ в Скопие през 1999 година. Прави магистратура по научната специалност „Богословие на личността и обществото“ в ПБФ на ВТУ през 2012-2013 година.

Бербатов спечели редовна докторантура по програмата „Християнска социология“ в катедра „Библейско и систематическо богословие“ на ПБФ на ВТУ.

Ръкоположен е за свещеник от блажено починалия Неврокопски митрополит Натанаил през 1997 година, а след това е енорийски свещеник на благоевградския храм „Св. Архангел Михаил“, който благоустроява с помощта на създадената към храма енорийска общност.

Същевременно отец Бербатов развива активна просветителска дейност. Понастоящем протоиерей Стоян Бербатов е клирик на Западноевропейска епархия. Отец Стоян е братовчед на футболната звезда Димитър Бербатов.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook