Катаджии санкционират пешеходци и водачи

07/10/2021 17:44 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

В ход е специализирана полицейска операция на "Пътна полиция". Униформените дебнат за нарушители на градски и републикански пътни участъци. Акцията е до 11 октомври.

Следи се за правилното пресичане на пешеходците, както и за спазването на предимството им от страна на водачите. Специално внимание ще се обръща на ползваните от страна на пътниците обезопасителни системи , както и на обезопасяването при превозването на деца.

Освен това екипите ще контролират спазването на скоростните режими, недопускане на управление от неправоспособни водачи и такива, употребили алкохол и наркотични вещества. Ще се следи и за недопускане спирането и паркирането на пешеходни пътеки и велоалеи, кръстовища, пред входовете на паркове, на спирките на превозните средства за обществен превоз на пътници, пред входовете и на прилежащите тротоари на детските заведения и училищата.

По време на предходна специализирана операци са установени са 134 975 нарушения на водачи. Основно те са карали с превишева скорост. Санкционирани са и 1370 пешеходци. Наказани са и пътници в автомобили, пътували без колани.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook