Благоевградските магистрати решиха за подпалвача Орлин Соколов

18/11/2021 15:44 0 Коментирай

Магистратите в Благоевград се произнесоха за пореден път за обвинения в умишлен палеж на емблематичтната сграда в Благоевград "Купола".

Защитата на Орлин Соколов, който е от Дупница, поиска пред съда да бъде освободен заради здравословни проблеми.

Съдебният състав обаче потвърди определената преди около два месеца марка за неотклонение "задържане под стража". Счете, че има реална опасност Соколов да се укрие или извърши ново престъпление, ако е на свобода. Мярката може да бъде атакувана на 25 ноември пред САС.

Припомняме, Орлин Соколов запали с бутилка бензин "Купола" в центъра на Благоевград на 5 септември. Той и негов приятел били в пиано бар "Балкантон", но ги изгонили заради пиянски ексцесии. Орлин се върнал час по-късно с бензин и залял електрическото табло. Соколов, който е син на бившия магистрат от Дупница Седевчо Соколов, направил опит да изчезне от страната, но го заловили на ГКПП-Калотина.

Сградата с медния купол, която е на метри от тази на Общината, все още е затворена. Прави се ремонт на покрива. Изненадващо част от помещенията смениха собствениците си. Офисът на ОББ закупи бившият благоевградски съветник Рашко Динков.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook