Блокада на Е-79, следва автомагистрала "Струма"

01/09/2024 13:24 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Ескалира напрежението заради липсата на вода в Рилското корито. Днес за пореден път хората издигнаха лозунги срещу безводието, безхаберието на МРРБ, общинарите в Дупница и монополното дружество "Кюстендилска вода". Над 100 души от село Самораново блокираха главен път Е-79. Събраха се на известните Дупнишки барикади. Заканиха се следващия път да преградят с телата си АМ "Струма".  

Хората настояват за спешен ремонт на водохващането в местността "Ядъка", осигуряване на допълнителен водоизточник в местността "Марков камък" и за изготвяне на двустранни протоколи при отчитане на водомерите. Кметът на Самораново Райко Цветков беше неотлъчно до протестиращите. Той също настоява да се изпълнят всички искания.

Вчера протестираха жителите в кочериново. те блокираха за кратко пътя към Рилския манастир. градоначалникът Станислав горов посочи ден преди това пред съветниците в града, че има много водоизточници, които незнайно не се ползват от години. Онеправданите питат защо Кочериново е на режим, който дори не се спазва стриктно, а в съседната община Рила водата тече дори в градините на местните, като повечето от тях дори не я заплащат.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook