Богдан Боцев: Последователна политика за ръст на доходите и покупателна способност на гражданите

29/03/2023 16:38 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Основен приоритет за БСП е последователна политика за ръст на доходите и покупателната способност на гражданите, изтъкна кандидатът за народен представител от Благоевградска област Богдан Боцев.

Продължават срещите му с хората в населени места от Гоцеделчевския район. Днес той разговаря открито с работниците в шивашки цех в сатовчанското село Туховище. "Проведох хубава и много ползотворна среща с едни отрудени жени. Признаха ми, че са благодарни за отделеното време и внимание, защото в малките села често хората се чувстват забравени и техните проблеми остават нечути. А това, което ги вълнува не е по-различно от проблемите на хората в цялата страна – ниски доходи, високи цени, липса на работа и на възможности за развитие. Много от тези жени са млади майки, затова им припомних какво искаме да направим, ако имаме възможността да бъдем в управлението на страната", коментира Богдан Боцев.

Той припомни основните приоритети на "БСП за България" в програмата, касаещи младите хора в страната. Част от тях са: еднократна помощ при раждане - за първо дете – 600 лева, за второ дете – 1200 лева, за трето дете – 1700 лева, за всяко следващо – 300 лева. Еднократна помощ в размер на 7000 лева за всяко второ и трето дете на родители, които са осигурени минимум 24 месеца назад. Обвързване на размера на майчинството през втората година до размера на минималната работна заплата. Нулев данък върху доходите от труд до навършване на 26 години, а също и безплатни лекарства за всички деца до 14 години.

Основен приоритет за „БСП за България“ е последователна политика за ръст на доходите и покупателната способност на гражданите: въвеждане таван на цените на основни стоки и услуги и укротяване на инфлацията, определяне на необлагаем минимум и реформа на данъчната система при гарантиране на фискална стабилност, семейно подоходно облагане, ръст на социалните плащания и по-високи пенсии, припомни по време на срещата Богдан Боцев. "За да можем да изпълним тези наши приоритети, подкрепете ни с номер 1 в бюлетината и преференция 102", призова той.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook