Водосвет в болница "Свети Мина"

29/03/2023 16:13 0 Коментирай

Извършиха водосвет в помещение на СБАЛО "Свети Мина", в което ще бъде монтиран надежден, високотехнологичен линеен ускорител, предназначен за лъчетерапия на пациенти.

Предстои мястото да бъде основно ремонтирано, като през месец юни тази година се очаква медицинската апаратура да бъде доставена и монтирана, а през юли да започне реалното лечение.

В церемонията по време на първата копка учасваха кметът на Благоевград Илко Стоянов, председателят на Общинския съвет Радослав Тасков, управителят на болницата Теодор Велчев, лекари и медицински сестри. С новия линеен ускорител ще бъде повишено качеството на лечение на пациентите в болничното заведение.

Сред предимствата на апарата са, че той излъчва по-висока енергия. Това от своя страна дава възможност за третиране на образувания с неправилна форма, такива разположени по-дълбоко в тялото и на различни места.

Освен това повече пациенти ще могат да преминават през лъчетерапия за по-кратко време заради съвременните характеристики на уреда за лечение.

След доставката на линейния ускорител СБАЛО „Свети Мина“ ще бъде едно от малкото лечебни заведения в България, разполагащи с подобен апарат, на който ще могат да разчитат пациенти от Благоевград и различни области в страната.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook