Богдан Боцев: Повече пари за децата и пенсионерите

20/09/2022 14:35 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

"Хората оценяват направеното от БСП. Срещите ми с хората и разговорите ми с тях са най-хубавата част от една предизборна кампания", заяви кандидатът за народен представител от Гоце Делчев Богдан Боцев.

Той е пети в листата на БСП в Благоевградски избирателен район.

Боцев обясни, че през изминалите няколко дни е провел редица срещи в различни квартали на Гоце Делчев, по време на които е разговарял с хората за всичко, което ги вълнува и притеснява.

„Хората оценяват това, което е направено през изминалите месеци, в които БСП бе в управлението на страната. Но си дават сметка, че това време е абсолютно недостатъчно, за да се извършат повечето от необходимите промени. Поговорихме си за това, което имаме намерението да изпълним, ако отново получим доверие и имаме възможността да взимаме управленски решения за страната“, обясни Богдан Боцев, като начерта част от приоритетите на левицата.

Приоритет са децата и младите хора. Ще има безплатни учебници за всички от 1 до 12 клас, безплатни лекарства за деца до 14 годишна възраст, нулев данък върху доходите от труд до навършване на 26 години.

"Ще въведем еднократна помощ при раждане: първо дете 500 лева, за второ -1000 лева, за трето -  1500 лева, а за всяко следващо 200 ллева. Ще се увеличи еднократната помощ за майки-студентки от 2880 лева на 6500 лева. Предвижда се еднократна помощ от 350 лева за всички деца от I до IV клас в началото на всяка учебна година. Всички процедури за хора с репродуктивни проблеми напълно безплатно", заяви Богдан Боцев.

"За пенсионерите БСП ще гарантира: Преизчисляване на пенсиите; От 1 октомври средната пенсия става 722 лева, таванът на пенсиите се повишава и ще достигне 3400 лева. Увеличение на добавката от Учителския пенсионен фонд от 0,33% до 0,5% от размера на пеа, ията; Увеличаване „вдовишките добавки“ на 30% или повече", обеща Боцев, като призова да се гласува с номер 28 в бюлетината, за да бъдат изпълнени всички тези приоритети.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook