Респектиращи операции преди изборите в Югозапада

19/09/2022 18:21 0 Коментирай
Снимка МВР Снимка: МВР

Разпоредени са специализирани операции в ромски махали, предприятия и търговски обекти. Действията са вменени на жандармеристи, полицаи, дори на санитарни инспектори и данъчни.

Цели се недопускане на престъпления, свързани с изборното законодателство и купения вот. В Пиринско се събира оперативна информация за предлагане на парични облаги от хора на участващи в листите за НС. Някои, познати на криминалистите от предишни кампании са привиквани за подписване на протоколи в полицейските управления.

В близките часове предстои операция в Санданско и Петричко, където вече има сигнали срещу емблематични дилъри на гласове. Припомняме, преди дни удариха купувачи на вот в Дупница. Бяха заловени двама, но в ареста остана само един - Методи Коцев, който давал пари в квартал "Ценеви в града.

Днес е имало операция в ромски махали в столицата. В хода на действията, са провеили общо 152 души, 102 автомобила, 24 търговски обекта - 4 заложни къщи, 4 автоморги, 2 автосервиза, 2 пункта за търговия с отпадъци от черни и цветни метали, 11 магазина за хранителни стоки и 5 склада за търговия с дървен материал.

Съставени са 29 констативни протокола, 8 акта от ОДБХ и НАП, 6 акта от отдел „Пътна полиция" СДВР, 20 са връчените електронни фишове, съставени са и 5 фиша за нарушение на движение по пътищата, информираха от МВР. Затворен е търговски обект, в който имало алкохол без бандерол и цигари.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook