Борисов разпореди строги мерки в Кюстендил

09/07/2020 18:50 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Премиерът Бойко Борисов е провел конферентна връзка с областния управител на Кюстендил Виктор Янев. Разпоредени са строги мерки в града и региона за овладяването на коронавируса, съобщиха от Кризисния щаб.

Засилен е контролът по границите. Актуална информация за броя новозаразени и противоепидемичната картина в областта предоставиха д-р Кръстева и директорът на РЗИ – Кюстендил Златко Величков.

От РЗИ с тревога обобщиха, че много голям процент от новопотвърдените случаи са със симптоми. При първата вълна на заболяваемостта преди няколко месеца случаите бяха предимно асимптоматични.

За изминалото денонощие положителни проби в област Кюстендил са дали 12 души. Новозаразени лица има в общините Кюстендил, Кочериново и Сапарева баня. С коронавирусна инфекция е мъж от село Пороминово. Има две положителни проби на жени от Сапарева баня и и от село Ресилово. Останалите установени положителни проби са на хара в Кюстендил.

Четири от новите случаи са от града, два са от квартал „Изток“ и по един в селата Богослов, Коняво и Берсин.

Хоспитализирани за лечение в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са 11 души. От вчерашния ден няма промяна в състоянието на лекуваните пациенти.

Към този час настанени за лечение в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница са общо 12 души. Само един от настанените пациенти е в по-тежко състояние.

Областният управител Виктор Янев запозна също членовете на Щаба с изпратено писмо от шефа на ГКПП -Олтоманци, свързано с планираното провеждане на Международен събор в граничното село Голеш на 12 юли. След анализ на епидемиологичната обстановка в областта, Кризисният щаб определи провеждането на такова мероприятие като нецелесъобразно. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook