Румен Радев: НЕ на страха, ще си върнем България

09/07/2020 19:33 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Хиляди скандират пред президентството за оставка на премиера Бойко Борисов и правителството. Протестът започна малко след 17.00 часа, веднага след като приключи акцията на спецпрокуратурата, при която бяха арестувани двама от екипа на държавния глава - Пламен Узунов и Илия Милушев.

"Борисов си отива! Народът на България се обедини сини и червени,в името на Свободата да защитят Президента Румен Радев. Пред президентството гъмжи от хора, десетки хиляди крещят оставката за Борисов тя му е неизбежна! Народът не може да търпи и секунда повече. Днес е исторически ден! Гешев, можеш хората да ги арестуваш един по един, но 2 500 000 души не можеш да арестуваш", публикува известният адвокат Даниела Доковска.

По време на митинга на "Дондуков" 2 излязоха Румен Радев и Илияна Йотова. Помолиха охраната си да се оттегли а те се присъединиха към хората.

"НЕ на страха, Ще си върнем България. Българската мафия постигна невъзможното – обедини почтените хора срещу себе си. От всички вас зависи да изгоним мафията от изпълнителната власт", заяви президентът. Протестът се предава на живо по няколко телевизии.

“Да изпъдим мафията от прокуратурата, която мафията използва по най-безпардонен начин за свой щити за политически репресии. Българската мафия е безцеремонна, защото много българи търпяхте. Защото твърде много бяхте строители на собствения си живот, защото твърде дълго търпяхме лъжите от екрана, но днес гневът се излива на площада. От лъжите, от грабежа, гневът от всичко това, което прокуди два милиона българи зад граница. Това е битка за достойнството, за децата, за бъдещето ни, за природата ни. За свободна, модерна и европейска България. В тази битка ще бъдем заедно всички, които милеем за България. Искам да припомня думите: Страхливият умира всеки ден – смелият само веднъж. Мутри – вън", призова Румен Радев в речта си.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook