Босът на боклуците Кольо Илиев изчезна

07/02/2020 08:37 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Обявиха за общодържавно издирване Кольо Илиев- управител на фирмата за отпадъци "Феникс".

От полицията в Дупница информираха, че пети ден Илиев е неоткриваем.

Действията са предприети, тъй като складиращият боклуци край АМ "Струма" не е открит нито на известните адреси в града, нито във фирмения му имот както и в резултат на второто образувано досъдебно производство.

Припомняме, преди два дни офисите на "Феникс" бяха блокирани от полиция. Пристигнаха главният секретар на МВР Ивайло Иванов и министър Емил Димитров-Ревизоро.

Складовете на Кольо Илиев бяха щателно проверени, след като полицаи подсигуриха достъп на чиновниците от РИОСВ-Перник и общинари от Дупница.

Трябваше да му връчат пореден акт, но не го откриха.

Илиев има многократни предписания, издадени наказателни постановления, които обалва. Използва различни юридически хватки, за да протака и избегне прилагането на мерките досега. Обектът ще бъде затворен, а дейността по приемане на отпадъци прекратена. Ще бъде осигурена постоянна полицейска охрана, за да не се допуска предприятието да работи.

На 24 януари състав на Районен съд-Дупница наказа Илиев с глоба в размер на 5000 лева.

Делото бе образувано по жалби на дупнишкия кмет Методи Чимев, който издал заповед за преместване на отпадъците от автомагистралата, месеци преди те да се запалят. След инцидента държавата плати 2 милиона лева за ремонт на 13 колони от мостовото съоръжение, засегнато от пожара през месец август.

Според съдебния състав, нарушението се отнася до забраната за съхранение на отпадъци на неразрешени за това места. Собственикът на фирмата Кольо Илиев може да обжалва пред Административен съд-Кюстендил.

До момента босът на боклуците е на свобода под парична гаранция в размер на 5000 лева.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook