Бутат незаконен мост над благоевградско дере

26/02/2024 12:42 0 Коментирай

Незаконен бетонен мост е изграден край Благоевград. За това съобщи на пресконференция едва днес кметът Методи Байкушев. Научил за съоръжението от Басейнова дирекция и РИОСВ.

Мостът е в района на Еленовско дере. Байкушев е разпоредил проверка. Той обаче не каза кой и кога го е изградил. Ще предприеме действия по събрарянето му. До тогава, градоначалникът призовава да не се използва съоръжението от преминаващи хора заради риск за здравето и живота им.

Припомняме, че през 2014 година над Еленовско дере бе построен бетонен мост, който обаче остана недовършен. Там пострада тежко 76-годишен пенсионер. Синът му тогава искаше да съди Общината, но така и не стана ясно дали има наказани за съоръжението. Дали мостът, за който съобщи Байкушев днес, е същият не стана известно от дадената информация. Преди десетина години проблемното съоръжение над дерето бе направено по Оперативна програма "Регионално развитие". Първоначално бе на стойност 977 924 лева без ДДС. След протести сумата бе намалена на 714 000 лева, а конструкцията остана недовършена.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook