Членове на ОИК решават за осъден съветник

15/07/2023 12:37 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Членове на Общинска избирателна комисия заседават извънредно заради казус със съветник, избран през 2019 година, но детрониран за конфликт на интереси неотдавна. На 17 юли ОИК - Сандански се събира да преразгледа решението си за предсрочно отстраняване от ОбС на транспортния бос Румен Пачов. Изненадващо, магистратът от АС-Благоевград Димитър Узунов, който е бивш правораздавател в Сандански, се произнесе, че Пачов е детрониран неправомерно. 

Пълномощията на Пачов бяха прекратени след решението на ОИК, взето с мнозинство, въз основа на влязъл в сила съдебен акт на ВАС от 28 март. Върговните магистрати го осъдиха да плати 5000 лева глоба. Румен Пачов е ръководил фирмата си за обществен транспорт и едноврменно с това е гласувал в ОбС новата транспортна схема в Община Сандански. Действал е в свой частен интерес, посочиха от ВАС. Едва преди седмица съдия Узунов съзря, че нарушението на Пачов е по време на предходния му мандат като съветник.

Междувременно на мястото на имотния съветник е Миглена Борикова, която положи клетва и вече участва в няколко заседания на местния парламент. Очаква се в понеделник В ОИК-Сандански да гласуват решение за атакуване на постановения от АС-Благоевград съдебен акт, коментираха за Еновина.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook