Продават обувна фабрика за 522 000 лева

15/07/2023 13:52 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Частен съдебен изпълнител обяви за продан българо-италианска обувна фабрика заради финансови задължения. Мартин Кацарски определи цена от 552 000 лева, но без ДДС, за предприятието в Хаджидимово. Самото наддаване ще се проведе на 15 септември в Районен съд – Гоце Делчев.

Имотът е с тежест – договорна ипотека от 2019 година, която не се обслужва. Има и две възбрани, наложени му миналата година. Фабриката е собственост на фирма „Алмас 5“ ООД, в която съдружници са Никола Милушев от Хаджидимово и италианката Марика Биджони. Последният публичен финансов отчет на дружеството е от 2018 година, когато в него са работили 17 души, а оборотът е бил 185 000 лева.

Според икономисти леката промишленост, част от която е и обувната, бе един от силно пострадалите в световен мащаб отрасли по време на пандемията от коронавирус, когато хората бяха затворени по домовете си и спряха да купуват всичко, различно от храна, маски за лице и тоалетна хартия. Така складовете на предприятията останаха препълнени с нереализирана стока и това продължи 2 г., което доведе до фалит много от производствата, пише struma.bg.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook