Данъчни под прикритие спипаха незаконни превозвачи

16/02/2023 16:03 1 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Инспектори от НАП, ИА "Автомобилна администрация", икономически и пътни полицаи спипаха нелегални превозвачи.

По време на съвместна акция са усстановили случаи на нерегламентиран превоз на пътници на територията на Банско. Осем фирми са извършвали нерегламентиран превоз на пътници, за които са съставени 8 акта и са наложени принудителни административни мерки – спиране от движение на автомобилите и временно отнемане на свидетелството за управление на водачите. От служители на НАП и Икономическа полиция са констатирани шест нарушения в четири от превозните средства и в търговския обект.

При контролна покупка за ползване на услугите на пет микробуса, по схемата „таен клиент“, в четири е констатирано, че не е издаден документ за продажба. По случаите е взето отношение от служителите на ИА „Автомобилна администрация“ за превоз на пътници без изискуем надлежен документ. Водачът на едно от превозните средства, в което е липсвало фискално устройство, е направил опит да осуети проверката и да избяга, за което е бил временно задържан.

В павилиона за продажба на превозни документи на лицензирана фирма за пътнически превози е установено разминаване между наличностите в касата и маркираните суми на касовия апарат, за което е съставен акт от служителите на НАП, информираха от пресцентъра на приходната агенция.

Напиши коментар

Коментари

  1. Койчо -
    При добро желание е можело да се свърши и малко работа

Социално

новини благоевград facebook