Дариха апаратура за бебета, закупена с пари от капачки

15/07/2024 17:00 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

С нова апаратура обзаведоха Отделение по неонатология. Дариха я фондация „Капачки за бъдеще“ и нейният председател Лазар Радков.

Той пристигна лично в АГ - отделението на МБАЛ "Иван Скендеров" - Гоце Делчев, за да връчи дарението. Състои се от 3 апарата - транскутанен билирубинометър, предназначен за измерване на билирубина заради жълтеницата, от която страдат новородените деца, монитор – измерващ основните жизнени показатели на новородените бебенца и транспортен апарат за вентилация, който се използва при транспортиране в линейка.

Дарението е изключително ценно за отделението по Неонатология в гоцеделчевската болницаМБАЛ „Иван Скендеров“, тъй като ще осигури още по-добри грижи и възможности за проследяване на здравето на новородените деца там.

След направеното дарение, председателят на Фондация „Капачки за бъдеще“ Лазар Радков и координаторът за района Габриела Граматикова, проведоха среща с кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов, на която обсъдиха възможностите за сътрудничество и подкрепа, съобщиха от Общината.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook