Дават 152 000 лева за благоевградските села

14/01/2020 17:26 0 Коментирай

Управници на благоевградски села са притеснени от безводието.

Кметските наместници на Селище Валери Байрактарски и на Бистрица Георги Бочуков, настояват за спешни действия за проучване и проектиране на водообхващане. Кметът на село Бело поле Иван Стойчев настоява да бъдат възстановени прекъснатите тръби за вода при местността „Джампалица“ край главен път Е-79. Тези тръби са подавали вода и в съседното село Рилци.

Належащ е нов водопровод в село Покровник, изтъкна кметът Недко Ангелов. Той алармира, че няколко къщи са без вода, има спешна нужда от поставяне на тръба. За поетапна подмяна на тръбите за питейна вода настоява и кметът на село Падеш Валери Качулски. При тези дейности ще се установят и нерегламентирани отклонения в изградената мрежа за водоподаване.

В бюджета на Благоевград са предвидени 152 000 лв за селата, успокои ги градоначалникът Румен Томов по време на работна среща с тях.

Сред поставените проблеми бе доставката на хляб, лекарства и хранителни продукти във вископланинските села Габрово и Дебочица. Налага се два пъти в седмицата-вторник и събота, сам с личен превоз наместникът да вози стоките от първа необходимост. Заради лошия път няма желаеща фирма за доставка на хранителните продукти.

Сред поставените теми от селските управници са и опасни шахти без капаци с 6 –метрова дълбочина в село Бистрица, липсата на пътни знаци в същото населено място.

Кметовете на вископланинските села посочиха за сериозния проблем, разрушена настилка на пътища от тежкотоварните камиони превозващи дърва от горския фонд. Те настояват за предприемане на спешни мерки за поддържане на пътищата, които са общински и от горските стопанства.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook