Обвиниха телефонни измамници

14/01/2020 16:54 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Мъж и жена са предадени на съд за множество измами.

30-годишният Тодор К. и живеещата с него Л. Георгиева са получили от трима съграждани 13 650 лева.

Действали като куриери на телефонни измамници. Те въвели в заблуждение трима души в Кюстендил. С тях действали и неустановен към момента организатор, който се представял за полицейски служител.

В единият от случаите жена е оставила в кофа за боклук 4900 лева. В момента на оставяне на парите в центъра на Кюстендил, възрастната жена била забелязана от нейната дъщеря. Попитана от нея какво прави, жената й направила знак да мълчи, оставила пакета с парите в кошче за смет и си тръгнала. Въпреки че намерила поведението на майка си за странно, тя не се обезпокоила поради наблизо разположената сграда на Районното полицейско управление и се върнала на работа. От там продължила да наблюдава и станала свидетел как обвиняемите вземат оставения от майка й пакет с пари. Кюстендилката добре ги огледала и запомнила външността им.

По сходен начин била въведена в заблуждение друга пострадала от действията им жена. Тя хвърлила от терасата на жилището си пакет с 4400 лева. Освен това поставила знак, като завързала шал на простора, за да улесни „разкриване на измамата“ . Паричните й средства също били взети от обвиняемите.

Третият пострадал оставил съхраняваните от него 4350 лева на входната врата на жилището си. От там те били взети от обвиняемата Г. Нейните действия били заснети от инсталирани охранителни камери в съседен дом.

Двамата обвиняеми са осъждани, в това число и за измами.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook