Деца и общинари се снимаха с президента в Петрич

19/06/2020 15:25 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Президентът Румен Радев обяви в Петрич, че налага вето срещу промените в Закона за МВР, предвиждащи създаване на структура, която дублира НСО. На 22 юни той ще атакува решението. "От там нататък думата има българският парламент", заяви Радев в южния град.

"Властта изкушава. В политиката трябва да влизат хора с утвърдени ценности. Избори се печелят с увличането на обществена енергия. Нейното мобилизиране не трябва да става с компромати. Избори се печелят с програми, политики и резултати. Но с укрепването на демократичните процеси българите ще стават все по-чувствителни, взискателни към моралния облик на хората, които ги управляват", коментира президентът, който пристигна в Петрич след визита в Сандански.

Румен Радев бе попитан и за евентуален бъдещ политически проект.

"Мнозина спекулират, че държавният глава иска да влезе в изпълнителната власт. Аз съм президент и следвам стриктно написаното в Конституцията", отсече Радев.

Петричани - деца и общинари посрещнаха държавния глава в центъра на града и се снимаха с него. След среща с кмета Димитър Бръчков, той ще посети античния град Хераклея Синтика и къщата на Ванга в село Рупите.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook