Деца и родители се забавляват в Благоевград

31/05/2024 07:40 0 Коментирай

Пътешествие "По пътя на героите", куклен театър на открито, спортни инициативи, концерти на музикално-танцови, предстоят в Благоевград в Деня на детето - 1 юни. Забваленията започват още тази вечер с Фестивал под надслов "Мир на Балканите", в който участват талантливи деца и младежи от седем държави.

Забавно ще е за всички деца и родителите им Градската градина. В 11.00 часа актьори от Общински куклен театър ще забавляват най-малките с приказки, песни и игри. Голяма шахматна дъска и къщичка, преобразена в своеобразна библиотека, ще очаква отново там най-любознателните малчугани. По този начин Община Благоевград отправя предизвикателство към децата като ги призовава: "Книжка донеси, друга си вземи, след което прочети и разкажи, и на приказния свят ти се наслади".

Забавно и вълнуващо ще бъде и на площад „Васил Левски“. В 10.00 часа при паметника на Апостола на свободата ще започне приключението „По пътя на героите“, в което всички желаещи да се включат в забавната игра ще имат възможност да обиколят предварително очертан маршрут с 18 исторически паметника и да научат повече за българските революционери и загиналите за свободата на Родината. Предвидена е и томбола, като победителят ще пътува до Батак, Пловдив, Асеновград и Бачковски манастир. Печелившият ще бъде изтеглен с жребии на площад „Георги Измирлиев“ в 12.00 часа.

От 11.00 часа на площад „Македония“ ще влязат пожарен и полицейски автомобил, а малчуганите ще могат да сбъднат своите желания и макар и за малко да се преобразят като пожарникари и в същото време да се докоснат до работата на полицаите като разгледат оборудването им. Днес от 10.00 часа до 15.00 часа, 3-то бригадно командване организира Ден на отворените врати, по време на който ще бъдат показани бойна техника и въоръжение.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook