Деца покориха 39 планински първенци

26/09/2023 08:23 0 Коментирай

Деца изкачиха организирано всичките 39 планински първенци у нас. Постижението е по повод 10-годишината на петричкото сдружение "Млад планинар". Ръководителката им Гергана Сандъкчиева с гордост обяви постижението в социалните мрежи и публикува снимки на децата от всеки връх.

"Понякога постигането на високи цели и сбъдването на мечтите изглежда невъзможно. Преди една година, нашите смели деца се впуснаха в истинско планинско предизвикателство да изкачат върховете и това вече е факт. Петричките деца са първите, покорили организирано всичките ни планински първенци. Ако за този успех говорим в цифри, то тази информация би изглеждала така - 52 седмици, 39 планини, 39 върха, 9100 пропътувани километра в България, 210 часа ходене без почивките, 813 478 крачки в планински терен, 22 845 метра преодоляна денивелация", обобщиха от сдружението. 

"Зад този успех на децата стои голамята подкрепа на семействата, вярата в техните възможности и не на последно място - взаимната подкрепа горе в планината. В тази една година те се отказваха от море, от рожден ден, от семейна почивка и от какво ли още не, само и само да погледнат България от още едно красиво място. Успяха да превърнат мечтата си в спомен", сочат от "Млад планинар".

Последният покорен връх е Мусала - на 23 септември тръгнали, въпреки прогнозите за дъждовно време. Първият им първенец е Черни връх. Избали него по примера на Алеко константинов, който поставил началото на масовия пешеходен туризъм.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook