Детронираха болничен шеф заради напуснали 14 лекари

13/04/2020 14:46 0 Коментирай

Съветниците в Гоце Делчев освободиха директора на общинската болница "Иван Скендеров".

По време на извънредно заседание днес, местните избраници решиха да уволнят Владислав Улевинов. До рокадата се стигна след напускането на 14 лекари в болницата, които се противопоставиха на авторитарния му режим на управление, както и срещу неправомерно разходване на финансови средства.

19 от съветниците гласуваха "за". Други 7 не бяха съгласни да се разделят с Улевинов.

На мястото на Улевинов застава досегашният управител на Медицинския център в Гоце Делчев Петър Фелибев.

Сега се очаква лекарите да се завърнат, тъй като е изпълнено основното им искане-отстраняването на Владислав Улевинов.

Припомняме, преди повече от месец лекарите в Гоце Делчев сезираха кмета Владимир Москов и общинарите за законарушенията на директора Владислав Улевинов. Направиха обществено достояние, че получава две заплати - като шеф на болницата и като лекар в Детско отделение, без да се вклучва в лечебната дейност. Назначена бе комисия в ОбС да реши казуса, но нищо конкретно не бе предприето, съобщиха лекарите, които с мъка ще си тръгнат този петък от болницата.

Последното Отворено писмо е от докторите Вера Ерменкова – началник на неврологично отделение, Георги Карамитев – началник на вътрешно, Петър Шопов – началник на ортопедия и травматология, Димитър Бъчваров – началник на хирургично отделение, хирурзите Велизар Герганов, Иван Канелов, Любен Коков, началникът на акушерство и гинекология Иван Стоев. Напускат още д-р Мария Герова, д-р Мария Стоева и д-р Виктор Донков, неонатолозите д-р Евдокия Бъчварова и д-р Магдалена Кълвачева и завеждащият ОАИЛ д-р Милан Първанов.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook