Доброволните отряди нямат право да задържат

12/03/2020 11:22 1 Коментирай

Доброволни отряди ще помагат на полицията за справяне с битовата престъпност.

Това е стъпка към осигуряване на нужното спокойствие на българските граждани, коментираха от ВМРО, които са вносители на Закона за доброволчеството.

Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред на Народното събрание прие предложението за въвеждане на доброволни отряди към МВР.

От всички предложения на ВМРО само едно не е прието, а именно възможността доброволците да задържат.

Припомняме, че в началото на януари месец ПГ на „Обединени патриоти“ внесе проектозакон, чиято идея е да подобри сигурността в малките населени места, където полицията не може да бъде през цялото време. А в същото време хората там стават жертви на ежедневната битова престъпност.

В Закона всичко да става под контрола на МВР. Тези доброволци няма да работят самостоятелно, едва в рамките на операция на съответна Областна дирекция може да им бъдат дадени правомощия, които ще бъдат описани в закона, коментираха от пресцентъра на ВМРО.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Бивш гр.служител -
    Приветствам тази идея,която съм предлагал преди години на МС.Дано бъде приета със закон и достойни мъже и жени помагат в борбата с битовата престъпност/и не само/Навремето такива отряди,имаха право да задържат нарушители на границата,на общ.ред,да работят по линия на КАТ и т.н.самостоятелно и под ръководството и съдействието на МВР

Социално

новини благоевград facebook