Джазова алея и маршрути с теснолинейката в Банско

04/08/2024 12:53 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Джазът събра меломани, туристи и местни жители на централния площад в Банско.

27-ят музикален фестивал продължава осем дни и нощи в града под Пирин. "Тази година поставяме началото на Алея на джаза със скулптурни пластики. Ефирната музика ще бъде въплътена в пиринския гранит като апотеоз на изкуството и неговите творци", каза кметът Стойчо баненски.

Сред официалните гости на откриването снощи бяха зам.-председателят на Народното събрание Йордан Цонев, зам.-министърът на културата Илко Ганев, зам.-министърът на туризма Павлин Петров, Йосеф Леви Сфари - посланик на държавата Израел.

Общината е подготвила града за събитието, взети са мерки за спокойствието и сигурността по време на фестивала, осигурани са допълнителни места за паркиране, създадена е специална организация на движението.

Днес предстоят джаз срещи на чаша вино в читалище "Никола Вапцаров". На сцената излизат изпълнители от Турция, България, Унгария, Италия, Великобритания и наши звезди.

В Банско се провежда и "Панаир на занаятите". Организирани са туристически маршрути в красивите местности около Банско с Джаз ретро теснолинейка по маршрута Добринище - Банско - Разлог – Якоруда.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook