Екскмет на Благоевград критикува екипа "Томов"

26/01/2021 13:09 1 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Екскметът на Благоевград Атанас Камбитов не пропусна да коментира намерението на екипа "Томов" за тегленето на нов заем в размер на 1 200 000 лева. Дългосрочният кредит е за ремонт на читалищната сграда на площад "Македония", в която се помещава и Камерна опера.

"За тези, които забравят или удобно не помнят - екипът "Камбитов" бе защитил проект на стойност 2 700 000 лева за цялостен ремонт на читалището в Благоевград. Не със заем, не от джоба на благоевградчани, а чрез европейски средства, осигурени по Оперативна програма „Региони в растеж“. Това беше един дълъг и труден процес, но с много усилия успяхме. Единственото, което трябваше да се направи, беше да се продължи и да се спазят сроковете. За съжаление и това не се случи. В допълнение ще кажа, че проектът трябваше да бъде завършен до края на 2020 година", припомни настоящият областен лидер на Републиканците в Благоевградско.

Както подробно информирахме, Румен Томов и заместниците му искат да изтеглят втори дългосрочен заем. От Общината обясниха, че за ремонта на читалището има спечен проект на стойност 2 616 000 лева. От тях 1 434 850 лева са от държавата.

Връщането на главницата ще е с 30-месечен гратисен период. От общинската хазна ще зе изплащат 12 700 лева месечно. Отделно от тази сума ще се плаща и лихва по кредитното задължение. От Общината организират обществено обсъждане. В рамките от 28 януари до 3 февруари, всеки благоевградчанин или заинтересована страна, може да даде мнението си електронна поща или в деловодството на кметството.

Припомняме, само преди месец благоевградчани, изпаднаха в потрес от намерението на кметския екип да изгегли кредит от 5 000 000 лева, който ще се плаща от дзанъкоплатците в следващите 20 години. Заемът е за ремонт на 11 улици. В рамките на дебата стана известно, че две от тях са рехабилитирани. Това разкри управителят на ВиК и лидер на ГЕРБ в Благоевград Росица Димитрова.

Казусът с новия кредит ще се дебатира на предстояща сесия на ОбС, свикана от председателя Андон Тодоров на 29 януари.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Ужасена -
    Този наглец томооф, който няма и капчица достойнство, е крайно време да се маха!

Социално

новини благоевград facebook