Кметският екип в Благоевград тегли нов заем

25/01/2021 18:03 0 Коментирай

Благоевградският кметски екип иска да изтегли втори дългосрочен кредит. Предложението е за 1 200 000 лева. Парите са за ремонт на сградата на читалището в Благоевград, в което се помещава и Камерна опера.

За ремонта на читалището на площад "Македония" има спечен проект на стойност 2 616 000 лева. От тях 1 434 850 лева са от държавата, но останалата част трябва да се покрие със заема, мотивират се пред благоевградската общественост от Общината.

Връщането на главницата ще е с 30-месечен гратисен период. От общинската хазна ще зе изплащат 12 700 лева месечно. Отделно от тази сума ще се плаща и лихва по кредитното задължение, сочат пред ОбС-Благоевград от екипа "Томов". От Общината организират обществено обсъждане. В рамките от 28 януари до 3 февруари, всеки благоевградчанин или заинтересована страна, може да даде мнението си електронна поща или в деловодството на кметството.

Припомняме, само преди месец благоевградчани, изпаднаха в потрес от намерението на кметския екип да изгегли кредит от 5 000 000 лева, който ще се плаща от дзанъкоплатците в следващите 20 години. Заемът е за ремонт на 11 улици. В рамките на дебата стана известно, че две от тях са рехабилитирани. Това разкри управителят на ВиК и лидер на ГЕРБ в Благоевград Росица Димитрова.

Казусът с новия кредит ще се дебатира на предстояща сесия на ОбС, свикана от председателя Андон Тодоров на 29 януари.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook