Окръжен съд - Благоевград спаси криминален бос от затвора

25/01/2021 17:30 0 Коментирай

Състав на Окръжен съд, председателстван от магистрата Красимир Аршинков, спаси от затвора криминален бос, едва не убил опонент. За нанесени 5 удара с нож в гърдите и корема, с цел да умъртви санданчанина Димитър Саботанов, Веселин Бориков - Малкия Фараон, получи условна присъда.

Той бе признат за виновен, но наказанието 3 години лишаване от свобода, Бориков няма да изтърпи ефективно. Фараона трябва да плати обезщетение в размер на 7000 лева на криминално проявения санданчанин Димитър Саботанов-Саботана.

Кървавото престъпление бе извършено в дискотека в санданското село Поленица. Тогава Бориков намушка с касапски нож преди време Саботана.

Веселин Бориков, който е брат на криминално проявения Илко Фараона, бил на бара. До него приближил Саботана, който го ударил по главата и го напсувал. Двамата се сдърпали, но били разтървани от техни приятели. След този инцидент Малкия Фараон излязъл от входната врата на заведението и се насочил към изхода, като в дясната си ръка държал сгъваем нож. След него се появил и Димитър Саботанов, който го блъснал. Непосредствено след това Бориков се обърнал и замахнал с ръка в посока към Саботана, но последният успял да предотврати удара и се отдалечил, напомнят от прокуратурата в Благоевград.

Силно афектиран от действията на опонента си, Бориков тръгнал след него към тоалетните и го нападнал с ножа. Нанесъл му пет удара, с които причинил на пострадалия прободно-порезни рани в гръдната и коремна област. Двамата се сборичкали и счупили стъкло, след което били разтървани от портиера на заведението. Димитър Саботанов бе спасен от лекарите в Сандански, които го върнаха към живота.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook